Kaupungintalon vastaanotto kansainvälisille opiskelijoille


Viime viikon torstaina oli kaupungintalon tervetulojuhla kaikille Poitiersin kansaivälisille opiskelijoille. Ilta alkoi kaupungintalon aukiolla yhteiskuvan otolla. Rekvisiitaksi kuvaan kaikille jaettiin eri maiden lippuja, mä sain Costa Rican. Yhteiskuvaan osallistujia oli melko vähän siihen nähden, että pelkästään Poitiersin yliopistossa opiskelee vuosittain 4000 kansainvälistä opiskelijaa. Ja sen lisäksi on vielä muitakin kouluja.

Buffetissa saimme maistaa lähitilojen omenamehua ja erilaisia leivoksia
Kuvan oton jälkeen saimme pinssit, joilla pääsimme sisään kohti buffetia. Buffetin suosio olikin jo huomattavasti paljon suurempi kuin yhteiskuvan. Ennen syömistä kuuntelimme vielä kunnanjohtajan tervetulopuheen.

Kunnanjohtaja Alain Claeysin puhe
Buffetin jälkeen olisi ollut mahdollista jatkaa vielä tervetulokonserttiin kampusalueelle, jonne oli järjestetty bussikuljetukset keskustasta. Päätimme kuitenkin italialaisporukkamme kanssa jatkaa iltaa keskustan kahvilassa pelaten lautapelejä.

Kaupungintalon sisäänkäynti

----

Yksi italialaisista on löytänyt itselleen työpaikan ja asunnon Poitiersista, joten eilen olimme hänen tupareissa.

Tulevana maanantaina mulla on jo ensimmäinen koe. Johdatus kielitieteeseen -kurssin välikoe näin kurssin puolessa välissä. Antropologian kursseillani on vain loppukokeet ja parilla kurssilla myös suullinen pariesitelmä osana koetta. Syyslukukauden kursseille on kaksi loppukoeviikkoa, joulukuussa ja tammikuun toisella viikolla. Vielä ei kuulema tiedetä, että mitkä kokeet ovat milloinkin, mutta pikkuhiljaa se olisi jo ihan kiva saada tietää, että voisi alkaa miettiä joulun suunnitelmia.

Ensin tässä tulee kuitenkin loka-marraskuun vaihteessa oleva koko viikon pituinen "Pyhäinpäivän loma". Ensi viikon perjantaina lähden Poitiersista klo 06 junalla kohti Strasbourgia. Suoraa junaa ei tälle välille ole, joten junaa sekä asemaa täytyy vaihtaa Pariisissa. Loman aikana tarkoitus olisi olla Strasbourgissa jonkin aikaa ja mahdollisesti käydä myös jossain muualla, mutta suunnitelmat tuon viikon ajalta ovat hieman vielä auki. Paluulipun Strasbourgista Poitiersiin kuitenkin ostin jo. Varsinaisen loman vikoina päivinä junaliput olivat melko kalliit, joten päätin pidentää lomaani parilla päivällä, jolloin lippujen hinnat olivat huomattavasti halvemmat. 


Suositut tekstit