Vajaat kaksi kuukautta jäljellä

Vaihtovuoden loppu alkaa pikkuhiljaa häämöttää. Suunnitelmani on palata Suomeen toukokuun puolivälin aikoihin eli mulla on vaihtoa jäljellä enää vajaat pari kuukautta. Ajattelin tähän postaukseen koota vähän tämän hetken ja kevään kuulumisia ja ajatuksia, sillä kohta pitää alkaa jo miettiä asuntolahuoneen, puhelinliittymän ja pankkitilin irtisanomisia.

Kevään aikana meille on muutaman vaihtarin kanssa muodostunut tavaksi, että tapaamme kirjastossa, jossa opiskelemme omia kurssejamme, minkä jälkeen käymme mahdollisesti kahvilla ja lopulta kävelemme yhdessä takaisin asuntolallemme. Vähän aikaan sitten nauroimmekin pienen italialaisporukkamme kanssa, että ennen vaihtoa olimme kaikki vähän pelänneet löytävämme Erasmus-vaihdosta vain sille tyypillistä bileporukkaa. Mutta onkin käynyt niin, että usein yhteinen ajanvietteemme on ollut niinkin villi kuin ruokakaupassa käyminen kirjaston jälkeen. Aika nopeasti tuli myös esiin, että porukassamme on paljon erilaisia varallisuustasoja, joten osalle kahvittelu ei ole viikoittain mahdollista ravintolasta puhumattakaan.

Olin etukäteen ajatellut, että muut vaihtarit olisivat mua paljon nuorempia (täytin vaihdon puolessa välissä 25 vuotta) ja näin on ollutkin toisten kandivaihtareiden kohdalla. Muutama porukassamme on mun ikäisiä ja he ovat maisterinsa loppusuoralla tai jo tekemässä tohtorintutkintoa. Ikä on kuitenkin harvoin tullut puheeksi, sillä vaihtareina olemme melko samassa tilanteessa ja eniten kaikkia kiinnostaa mistä maasta kukin on kotoisin.

Nyt kevään kursseilla mulla on ollut vain luentoja eli syksyn jälkeen ei ole ollut enää mitään esitelmiä tai ryhmätöitä tehtävänä. Vähän rauhallisempi opiskelu on ollut ihan mukavaa ja pitkälti mun opiskelu on koostunut siitä, että olen etsinyt erilaisia artikkeleita luentojen aiheista luentomuistiinpanojen tueksi. Kevään aikana on ollut kiva huomata, että ranskan kielisten artikkeleiden lukeminen on jonkin verran helpottunut.

Helmikuun lopusta lähtien täällä on ollut hyvin aurinkoista ja päivälämpötilat jopa +20 astetta. Viime vuonna kuulema nyt maaliskuun lopussa oli satanut luntakin ja näin lämmin ilma on ollut aikaisemmin tyypillinen lopputalvesta vain Etelä-Ranskassa. 

Oikeustieteen kirjasto on yksi ainoista lämmitetyistä kirjastoista, joten olemme olleet tuolla aika usein.

Päiväretkiä lähialueille 

Sunnuntaisin Poitiersissa ja muissa pienissä kaupungeissa ja kylissä aivan kaikki on kiinni, joten muutamana sunnuntaina olemme tehneet päiväretkiä lähialueille. Muutama viikko sitten lähdimme yhden italialaisen ja hänen ranskalaisen kaverinsa kanssa autolla Arcachoniin Dune du Pilat -hiekkadyynille. Dune du Pilat on Euroopan korkein hiekkadyyni, joka sijaitsee Arcachonin lahdella, 60 km päässä Bordeaux'sta. 

Sata metriä korkean dyynin toisella puolella on metsää...

...ja toisella puolella Atlantin valtameri. Dyyni vaikutti suositulta piknik- ja rantalomapaikalta, veden äärelle laskeutuminen tosin kesti hetken tästä kuvanottopaikasta ja takaisin ylös kiipeäminen vielä kauemmin. 

Yhtenä toisena sunnuntaina ajoimme samalla porukalla Poitiersista muutaman minuutin ajomatkan päähän maaseudulle 7 000 asukkaan Saint-Benoît -kylään. Kylän ympärillä kulkee Clain-joki, jonka varrella kävelimme parin tunnin lenkin. Poluilla tuli vastaan muutamia muita kävelijöitä, jotka aina iloisesti toivottivat hyvää päivää kulkiessaan ohi. Ranskalainen kaverimme muistuttikin meitä ensimmäisen ohikulkijan jälkeen, ettemme ole Poitiersissa tai isossa kaupungissa, joten vastaantulijaa on aina tervehdittävä.

----

Tässä on nyt vielä kaksi viikkoa kursseja jäljellä ja sen ajan myös vähän rauhallisempaa, mutta sitten alkaa viikon kestävä Festival à Corps -nykytanssifestivaali, jonka aikana ryhmämme toimii muun muassa tutoreina muualta tuleville ryhmille. Heti festivaalin jälkeen alkaa kahden viikon pääsiäisloma, jolloin ajattelin tehdä pienen kierroksen Etelä-Ranskassa ennen toukokuun koeviikkoja. Vielä ei tiedetä koepäivämääriä eli sama tilanne siis kuin syyslukukaudenkin kokeissa, jolloin koepäivät myös julkaistiin hyvin myöhään. Kuulema juuri ennen pääsiäislomaa päivämäärien pitäisi kuitenkin olla jo tiedossa. 

Kommentit

Suositut tekstit